Hur man planerar en begravning

Publicerad av

Att planera en begravning för dig själv eller din nära och kära kan ofta ta bort några av de mer känslomässiga, logistiska och budgetmässiga bekymren från din närmaste familj och vänner. Medan vissa individer inte har några problem att ta reda på hur man planerar en begravning antingen för sig själva eller för någon annan, kan andra människor tycka att konceptet är mycket överväldigande eller känslomässigt påfrestande. Detta gäller särskilt om det är första gången du planerar en begravning eller om det är ett tag sedan din senaste begravning. Den goda nyheten är att det inte behöver vara så svårt, särskilt om du använder en begravningsplaneringsguide. Dessa guider ger användbar information om hur du planerar begravningar både för dig själv och/eller för din älskade.

Många gånger när en person dör är deras familjemedlemmar inte alltid säkra på var de ska placera den avlidne. De bor kanske i en liten stad och har inte tillgång till en lokal kyrkogård, så de har möjlighet att välja en annan typ av begravning på en större kyrkogård. Vissa väljer en kyrkogård som inte nödvändigtvis är bekant för dem, vilket gör dem osäkra på vad de ska göra härnäst. När du väljer en kyrkogård för en begravning finns det många saker att tänka på, inklusive kostnader för begravningar, hur lång tid kroppen var i marken, om kistan kan ses av allmänheten, om blommor kan föras till kyrkogården och om resterna kommer att begravas i en separat behållare från resten av de kremerade resterna (askan hålls vanligtvis åtskild från de kremerade resterna).

En annan fundering är om man ska välja en traditionell begravning eller en minnesstund. Det finns flera skillnader mellan de två, inklusive kostnaden för begravningen, hur lång tid kroppen kommer att lagras efter döden, om begravningen förrättas av ett bårhus och om en kroppsdonation är tillåten. Vissa religiösa begravningstjänster kräver att en donation ges till en kyrka istället för en tredje part som ett begravningsbyrå, vilket kan göra det lite svårare att planera en begravning.

När en prislista har fastställts kommer en minnesgudstjänst att schemaläggas. Denna tjänst kan vara en enkel tjänst med bara de närmaste familjemedlemmarna eller den kan också inkludera några gäster. Prislistan hjälper dig att styra korgens inköpsprocess så att den kan vara så prisvärd som möjligt. Storleken och antalet kremeringsurnor kommer också att spela en roll i prislistan. Om familjen vill låta göra några olika urnor och förvara askan i olika behållare, bör de lägga till den kostnaden i prislistan.

Om den avlidne hade många älskade att älska dagligen, kan en begravning på bakgården vara ett bättre alternativ. Detta kan göras för ett billigt pris och ger mer flexibilitet när det gäller utformningen av den sista minnesdisplayen. Bakgårdar väljs ofta eftersom den avlidne var en landskapsarkitekt, konstnär, trädgårdsmästare eller åtnjöt utomhusaktiviteter som vandring och cykling. Det är viktigt att komma ihåg att alla typer av utomhusurnor kan användas som den sista viloplatsen för den avlidne och kan ge ett bestående minnesmärke över detta stora liv.

Att planera begravningar kan vara en svår uppgift för vänner och familjemedlemmar. Att planera en behöver inte vara en mycket svår sak att åstadkomma. När du planerar en begravning är det viktigt att ägna tid åt att tänka på alla tillgängliga alternativ och ägna tid åt att undersöka kostnaden för att lagra den avlidnes kvarlevor. Många väljer att använda en vanlig gravsten för begravningen, men om budgeten tillåter det kan en urna köpas och den kan sedan placeras i trädgården eller ett annat specialområde.