Norrländsk vintersemester

Publicerad av

Om du precis som jag vill uppleva snö under vintern kan jag tipsa om boende på Camp Ripan, som ligger i hjärtat av Kiruna. Här får du se midnattssolen och norrsken. Vill du åka med i en hundspannstur på snöiga fjälltoppar rekommenderar jag att du åker dit upp.

Kiruna är och har alltid varit ett mångkulturellt samhälle och här möter du tre olika kulturer – den tornedalsfinska, den samiska och den svenska. Om du vill uppleva något under jorden kommer du säkert tycka att det är spännande att se alla gruvgångar som finns under jorden. Gillar du hellre det som finns ovanför oss, rymden, så finns det faktiskt en rymdbas i Kiruna.

Bodde i stugor

På Camp Ripan kan du verkligen koppla av. Jag kan lova dig att det kommer nästan kännas som hemma när du sätter nyckeln i den egna dörren. Jag och mina vänner hade bokat in oss i en stuga som hette Giron och där hade vi även en liten köksdel.

Jag måste säga att jag var smått imponerad av deras trevliga restaurang som erbjuder riktigt god mat gjorda på lokala råvaror. Eftersom jag själv besökt Camp Ripan kan jag gå i god för att maten smakar underbart. Här är det verkligen mat från naturen.

Sevärdheter

I området kring Camp Ripan kan du uppleva massor av äventyr. Varför inte prova på att åka på älgsafari i norrskenet, jag kan garantera att du aldrig kommer uppleva något liknande. Passa även på att besöka ishotellet i Jukkasjärvi, det lär du inte se någon annanstans.

Vill du inte åka iväg från Camp Ripan stannar du kvar och har en trevlig matlagningskväll. Kiruna är även en expansiv stad, och mixen av kulturer, människor och intressen gör att Camp Ripan även är en spännande anläggning för turister från andra länder.

Avkoppling

Efter en aktiv dag ute i snö kan det vara skönt att koppla av i Aurora Spa, och bara ta det lugnt. Ta ett skönt fotbad, använda de välgörande spaprodukterna som finns och därefter ett uppfriskande dopp i poolen. Jag lovar att du kommer känna dig som en ny människa igen.