Duntäcke

Duntäcken för bättre sömn

Publicerad av

Det kan bli varmt i sängen med vanliga bomullstäcken och det är många som inte får den sömn de behöver på grund av det. Ett duntäcke är ett säkert sätt att fixa din sömn så att dina nätter blir behagligare. Det finns både billiga och dyrare duntäcken och oftast får du det du betalar för. Duninnehållet är oftast det som skiljer dem åt, billiga duntäcken innehåller inte lika mycket dun som ett dyrare. Ett dyrare täcke ökar bärigheten och ger en allmänt skönare känsla för dig när du sover. Billiga duntäcken görs av dunet från and, medan dyrare täcken brukar göras av gäss.

En god natts sömn

Billiga duntäcken tenderar att vara varmare än det dyrare alternativet vilket gör att du helst inte vill använda dem under sommarmånaderna. Ett dyrare duntäcke ger en mer jämn insolation vilket gör att de fungerar både på vinterhalvåret och under sommarmånaderna. Folk med kvalsterallergi väljer ofta bort duntäcken då det sägs att man inte ska använda dem om man har kvalsterallergi. Detta stämmer dock inte och det finns inget som visar att syntettäcken skulle vara bättre. Allt handlar om hur du sköter om ditt täcke och hur ofta du tvättar det. Är du allergisk mot just dunet i täcket rekommenderas syntettäcke.

Mer klirr i kassan

Vi lever i en värld där hållbarhet är väldigt viktigt och vi som konsumenter känner att vi behöver hitta en bra balans mellan kvalitet, hållbarhet och vad vi faktiskt har råd med. Det finns billigare duntäcken som är tillverkade för att spara dig pengar men du behöver faktiskt inte betala hutlösa summor för att få en produkt som både känns bra i plånboken och som kommer hålla under en lång tid så man inte behöver köpa nytt ofta.